Seuran esittely

ILVES RY – MENESTYKSELLISTÄ URHEILUSEURA TOIMINTAA TAMPEREEN SEUDULLA VUODESTA 1931

Ilves ry on Tampereen seudun johtava urheiluseura, jonka yleistä toimenkuvaa leimaa voimakas junioripainotteisuus.

Joukkueurheilun erikoisseura

Ilves ry on perustettu vuonna 1931 Tampereen Lyseon lehtorin Niilo Tammisalon toimesta, joka perusti urheiluseuran missä nuoret voivat harrastaa palloilulajeja omassa porukassa.

Ilves ry liikuttaa eri lajeissa pelaajia aina eskari-ikäisistä 70-vuotiaisiin saakka. Nuoret ja aikuiset harrastavat seuran lajeja asiantuntevassa ja osaavassa valmennuksessa.

Seuramme toiminnan parissa oli yhteensä 5000 pelaajaa, jolla luvulla olemme Suomen suurin urheiluseura.

Ilves ry monipuoliseen joukkuelajien valikoimaan kuuluvat futsal, jalkapallo, jääkiekko, ringette ja salibandy

Jalkapallossa Ilves ry:n toiminta on pelaajamäärällä mitattuna Suomen ehdotonta kärkeä. Seurassa on yli neljäkymmentä jalkapallon junioriedustusjoukkuetta, ja aikuisten puolella Ilveksessä toimivat myös naisten (Naisten Liiga) ja miesten (Veikkausliiga) edustusjoukkueet. Ilves Futis Akatemia järjestää lupaaville Ilves-junioreille ohjattuja lisäharjoituksia, ja IFA:n erityinen Talentti-ohjelma koulii 15–19-vuotiaista lahjakkaista ja motivoituneista nuorista huippujalkapalloilijoita. Oma lukunsa on vuodesta 1975 lähtien pyörinyt Ilveksen Futis-Liiga, jonka toimintaan osallistui viime kaudella noin 200 joukkuetta ja reilusti yli 3 000 tyttö- ja poikajalkapalloilijaa. Ilves järjestää myös vuosittain useita turnauksia ym. jalkapalloiluun liittyviä tapahtumia.

Jääkiekon puolella Ilveksen junioritoiminta on perinteisesti aina olut erittäin laadukasta. Ilves ry:n alaisuudessa toimii viitisenkymmentä eri ikäisten tyttö- ja poikajunioreiden joukkuetta, joista osa pelaa SM-tasolla ja osa Hämeen aluesarjoissa. Yhteensä seurassa on yli 700 jääkiekkoilijaa. Ilves ry järjestää myös useita junnukerho-, luistelukoulu- kiekkokoulu ym. toimintoja, joihin aktiviteetteihin osallistuu vuosittain useita satoja pirkanmaalaisia nuoria. Naisten jääkiekkojoukkue pelaa SM-sarjassa. Ilves ry tekee tiivistä yhteistyötä Ilves Hockey Oy:n kanssa, joka puolestaan vastaa A-poikien ja miesten edustusjoukkueen toiminnasta. Ilves ry harjoittaa yhteistyötä myös muiden lähialueen jääkiekkoseurojen kanssa, organisoi turnauksia sekä järjestää erityyppistä taitokoulutusta.

Salibandyn osalta Ilves ry:n toiminta alkoi vuonna 1995. Toiminta laajenee vuosittain ja seurassa on mukana ikäkausijoukkueita sekä miesten edustusjoukkue, joka pelaa II divisioonassa. Ilveksen salibandytoimintaan osallistuu kuluvalla kaudella noin 400 pelaajaa. Myös salibandyn puolella Ilves panostaa erittäin voimakkaasti juniorityöhän, joka on ollut monellakin tavalla menestyksekästä (mm. A-juniorit voittivat kaudella 2008–2009 SM-hopeaa). Ilves on organisoinut jo 20 vuotena kansainvälisen Salibandyturnauksen. Erityisen huomionarvoista on myös nuorimmille harrastajille suunnatut Ilveksen salibandykerhot, joissa on mukana noin 250 lasta.

Ilveksen ringette toimintaan osallistuu noin 150 pelaajaa, valmentajaa ja toimihenkilöä. Ilves palkittiin vuoden ringetteseurana 2008 ja Ilves Ringettekoulu valittiin vuoden 2009 ringettekouluksi Suomessa. Ringetteä pelaa kuusi Ilves-joukkuetta (F-, E-, D-, C-, B-juniorit sekä Ladyt). Ilves Ringettekoulussa leikkii ja kisailee vuosittain 20–30 tyttöä. Ilves järjestää talvikaudella useita ringettetapahtumia (vuosittainen Ilves Ringette-turnaus, ringettekoulun kaveripäivät, ringeten koulutapahtumat ym.), joiden avulla lajia tehdään tunnetuksi pirkanmaalaisille tytöille.

Futsal                                                                                                              

Ilveksellä on myös miesten FS-joukkue, Ilves FS, jonka menestys on ollut vuosikausia aivan huippuluokkaa. Ilves FS on Suomen menestynein pääsarjatason joukkue. Ilves Futsal joukkuetoimintaa on myös juniorijoukkueille sekä Naisten joukkueelle.

TERVETULOA HUIPPUSEURAAN

Seuramme pyrkii myös kaikessa toiminnassaan noudattamaan reilun pelin henkeä, sekä innostamaan ja kannustamaan nuoria tyttöjä ja poikia jatkamaan liikuntaharrastustaan mahdollisimman pitkään.

Seuramme toiminnassa noudatamme seuramme arvoja, joita ovat Välittäminen, Ilo, Taito, Avoimuus ja Terveet Elämäntavat.

Kilpailullisen toiminnan tavoitteena on kehittää pelaajia korkeimmille sarjatasoille asti ja tulevina vuosina nostaa toimintamme tasoa yhä ylemmäksi kansallista huippua ja kansainvälistäkin tasoa.

Harrastetoiminnassa haluamme edelleen järjestää Suomen laajinta harrasteurheilu toimintaa sekä nuorille mutta myös aikuisille pelaajille. Seuran toiminnalle on aina ollut ominaista vahva junioritoiminta ja Ilves on myös merkittävä kasvattajaseura ja seuramme pelaajia esiintyy runsaasti eri sarjatasoilla aikuisten sarjoissa ulkomaiset pääsarjat mukaan lukien.

ALKEISTA HUIPULLE

Tavoitteena on että, jokainen voi harrastaa ja pelata taitotasonsa ja mielenkiintonsa mukaisella tasolla.  Kaikista pelaajista ei tule huippupelaajia eivätkä kaikki edes halua huipulle, tämän vuoksi pyrimme järjestämään mahdollisimman kattavaa ja monipuolista toimintaa, josta jokainen voi valita itselleen sopivimman.

TULE MUKAAN AKTIIVISEEN SEURAAN

Toiminnan tavoitteena on myös tarjota läpi elämän kestävä liikuntaharrastus.  Ilves ry tarjoaa jäsenilleen monia eri tapoja osallistua seuran toimintaan.

Kehitämme jatkuvasti toimintaamme vastaamaan alueen väestön sekä eri sidosryhmien tarpeita. Seuramme toimintaan osallistuvat vuosittaiset suuret pelaaja- ja aikuisten toimijoiden määrät ovat tulosta onnistuneesta toiminnasta ja alueen väestön toiveiden täyttämisestä. Pyrimme jatkossakin toimimaan väestön toiveiden mukaisesti ja yritämme pitää yllä niitä tärkeitä arvoja ja toimintatapoja joita alueemme väestö arvostaa ja on arvostanut jo vuodesta 1931.

Ilves ry toiminnan perustana on alusta alkaen ollut laaja ja vahva ilvesläinen jäsenkunta. Vuosi vuoden jälkeen aikuisjäsenet järjestävät alueen lapsille ja nuorille monipuolista ja antoisaa joukkueurheilutoimintaa ja tarjoaa muillekin aikuisille mahdollisuuden osallistua seuratyöhön.

Jäsenenä vahvistat Ilves ry toiminnan tasoa ja voit vaikuttaa seuran toiminnan kehittämiseen.

Monet yhdistykset ovat saattaneet menettää osan elinvoimaisuudestansa, koska jäsenten määrä on vähentynyt voimakkaasti. Ilves ry urheilu- junioritoiminnassa tilanne on edelleen ainutlaatuinen, koska mukana on paljon vapaaehtoistyötä ja yhteisöllisyyttä kannattavia aikuisia.

MISSÄ OLEMME

Meidät löytää Kalevan kaupunginosassa sijaitsevassa toimistotilastamme osoitteesta Rieväkatu 12, 33540 Tampere. Toimistomme on vuodesta 2005 lähtien ollut seuran toiminnan sydän ja on sitä edelleen.

Uudet jäsenet ja jäseneksi aikovat olet tervetulleita tutustumaan seuramme tiloihin, esittelemme tilojamme ja toimintaamme mielellämme.

Kaikki halukkaat ovat tervetulleita myös mukaan seuran toimintaan sekä osallistumaan tärkeään vapaaehtoistoimintaan ja liittymään perinteisen tamperelaisen seuran jäseneksi.

 

Yhteistyöterveisin

Ilves ry johtokunta